Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Siste dagen

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Fri, April 17, 2009 21:17:12

Det er sent på kveld på slutten av enda en minnerik dag. Det begynner å bli vanskelig å sortere alle minnene og huske de forskjellige stedene fra hverandre. Det kjennes som en evighet siden vi kom til Beijing, men det er altså bare to uker.

Også de siste par dagene her har vi fått med oss utrolig mye. Fra torsdagen har jeg nevnt Himmelens tempel og parken rundt, men vi var også på sykkeldrosjetur i Hutongene, gamle bydeler med lave, vi var på et lokalt marked, og vi fikk spise lunsj i et privat hjem. Vi hadde fritid på ettermiddagen som ble benyttet til vandring på Den himmelske freds plass, og for noen endte turen på et relativt kostbart tehusbesøk... smiley Torsdag kveld tok Sverre og jeg ut på en liten privat ekspedisjon, men undergrunnen opp til Olympiaparken for å se på den olympiske svømmehall som er litt av et skue om kvelden.

Siste dagen og turen gikk til den forbudte by. Man kan ikke annet enn å bli overgitt. Palasset er et gedigent vitnesbyrd fra en tid og et system som vi skal være glad vi ikke lenger har. Ming-dynastiet må ha brukt noe utrolig med både materielle og menneskelige ressurser for å virkeliggjøre sine ekstravagante planer. Det samme dynastiet reparerte og videreførte den kinesiske mur, så her sparte man ikke på noe. Men vi skal som verdenssamfunn være glade for at vi har disse historiske og arkitektoniske skattene så vel bevart. Kineserne har lagt inn over 1,3 milliarder kroner i restaurering av den forbudte by. Mye ble ferdig til OL, men enda mer står igjen, og ønsket er å gjøre så mye som mulig av palasset tilgjengelig for publikum.

Så var det silkemarked; en studie i agressiv markdsføring. En haug med boder samlet på fire-fem etasjer i et bygg. Klær, klokker, kofferter og kosmetikk fallbys av unge jenter som bokstavelig talt griper fatt i deg og drar deg inn i sin bod. Så skal det prutes og forhandles om ting man egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe. Godt at man kan kjøpe seg en ekstra koffert til alt man kommer ut med...

Kvelden og turen ble avsluttet med en flott middagsbuffet i en roterende restaurant på toppen av et av Beijings mange luksushoteller.

I morgen må kofferten stappes så godt vi kan og så er det ikke annet igjen enn å ta farvel med guiden vår Erik, kinesiske yuen, praktfulle palasser og det sjarmerende menneskehavet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kjetil V Sun, April 19, 2009 06:44:10

Dere er fulle av mange inntrykk! God tur heim etter en fin tur!