Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 7: Langfredag

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Fri, April 10, 2009 20:11:45

Kvinnene skriker ut i det Jesus blir slengt i bakken av soldatene. Blodig og forslått blir han lagt oppå korset, bundet fast. Hammerslagene gir gjenlyd, kvinnene gråter.

Menigheten gråter også. Og de norske gjestene, som ikke skjønner ett ord av hva som sies, sitter også med tårer i øynene. Historien kjenner alle. Å se den dramatisk utspilt like foran seg er sterkt. Kanskje ekstra sterkt siden vi er i gammelt misjonsland, i Hunan i Kina. På bibelskolen i Changsha, og det er elevene som har påskespill langfredags kveld. De legger ikke to fingrer i mellom, men lar dramaet komme frem i full tyngde.

Tidligere på dagen har vi fått besøke skolen, hilst på rektor Chen, overlevert noen gaver og fått sett litt på hvordan de lever og studerer. 100 elever og ca 25 lærere i forholdsvis beskjedne kår. Nå skal de snart i gang med å bygge nytt. De har fått en større tomt et stykke utenfor byen; sentrum blir for dyrt. Med tiden ønsker de å utvide studietilbudet fra 3-årig bibelskole til full pastorutdannelse.

NMS støtter dette flotte arbeidet!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kjetil V Sat, April 11, 2009 00:17:22

Å besøke Changcha og Hunan må være stort, det skulle jeg gjerne gjort! Det er jo i dette området vi i NMS har Fadderprosjekt i Kina, såvidt jeg har forstått, i NMS vandringsmanngruppa mi i Sandnes har vi blant annet ei jente der, som vi er Faddere til. Hun er døv. Og Hunan er jo misjonsland...interessant!