Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 4: Besøk på Amity Foundations hovedkontor

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Tue, April 07, 2009 22:00:35

Før vi kom oss til Amity Foundations hovedkontor, hadde vi en busstur av de sjeldne. Hvordan vi kom oss gjennom de trange gatene med den svære bussen og med parkerte biler og trafikk i mot… Nei, det var helt sprøtt!

Men nok om det, det var besøket på Amity som betydde noe, og vi kom vel fram. Vi ble mottatt av leder for Research and Development Center Ms. She Hongyu og leder for Education/International Exchange Ms. Liu Ruhong. Sistnevnte hadde noen av oss nettopp truffet da hun var på tur til Norge.

Amity er den protestantiske kirken i Kinas hjelpeorganisasjon, med prosjekter spesielt rettet inn mot den fattige befolkningen på landsbygda. Det er NMS’ viktigste samarbeidspartner i Kina for det som har med bistand å gjøre. De driver med undervisning, utvikling og etter jordskjelvet i Sichuan også med nødhjelp og oppbygging. For mer informasjon om Amity, se deres hjemmeside: http://www.amityfoundation.org/wordpress/

Det var et kort, men varmt og godt møte med en idealistisk og engasjert stab. De driver et flott arbeid på mange plan, som kan støttes direkte, eller gjennom prosjektene som NMS er med på.

Det var godt å se at de har fått bygd seg et nytt hovedkontor som de snart flytter inn i, for det var ikke rare plassen de hadde i gamlebygget. Nesten 50 personer arbeider på tre sparsomme etasjer.