Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Første dag

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Sat, April 04, 2009 21:00:11

Du verden for en inntrykksfull dag! Flytur og alt gikk greit, selv om setekomforten på langdistanseflyvningene til SAS ikke er helt slik man skulle ønske. Men trygt frem til Beijing kom vi, og landet ikke tidlig om morgenen, som jeg skrev, men ca midt på dagen. Nydelig varmt vårvær!

Guiden Erik møtte oss på flyplassen og snakket et fantastisk norsk etter først å ha universitetsstudert svensk før han på egen hånd hoppet over til norsk. Han tok oss om bord på en buss som igjen tok oss gjennom Beijing til Sommerpalasset i Beijings nordvestre ytterkant. Keiserlig ekstravaganza på sitt mest ekstreme, som bildene (se nederst) på ingen måte yter rettferdighet. Innsjøen, for eksempel, som vi tok båt på og som er en del av dette keiserlige sommerparadiset, er kunstig og anlagt (gravd ut) ved menneskekraft! En båt hugget ut i marmor kneiser over innsjøen, og hvis man tenker på at kineserne sier ”folket er vannet og keiseren båten; vannet bærer båten men kan også synke den”, så blir det litt tankevekkende at denne båten er solid fundamentert på sjøbunnen. Så kan den ikke synkes!

Så kan den heller ikke bæres, tenker jeg…

Etter å ha installert oss på hotellet fikk vi nydelig kinesisk mat; masse småretter som vi forsynte oss fra ved et rundt bord med svingplate på midten. Kjempestemning!

Til slutt skulle vi egentlig ha spasert på den himmelske freds plass, men den hadde dessverre politiet stengt. De kunne gjøre det, fortalte guiden, bare sånn plutselig uten noen slags foranledning. Guiden insisterte på at det ikke hadde noe med 20-års dagen for at militæret slo ned studentopprøret, men vi var nok noen i gruppen som lurte allikevel…