Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 11: Terakotta-hæren

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Tue, April 14, 2009 22:45:14

221 år f.Kr. utropte Qin Shihuang seg til den første keiser i noe som var mye mindre enn dagens Kina, men som allikevel var et mektig område. Hovedstaden lå i Xian, og han begynte umiddelbart byggingen av sitt eget gravsted utenfor byen. 37 år senere døde han og ble begravet i et gigantisk gravkammer som ennå ikke er utgravd.

Noen hundre meter øst for graven, derimot, fant noen bønder i 1974 ved en tilfeldighet et hode støpt i leire, en liten begynnelse på det som skulle vise seg å være en underjordisk hær, sannsynligvis bygget for å beskytte keisergraven. Den anslås til å være på 8000 mann, hester og vogner, alle soldatene med unike ansiktstrekk… Man har ikke gravd ut alt og venter også med å gjøre det til man har bedre teknikker til å ta vare på farger etc.

Så å si alle figurene er knust, og mange er hodeløse, men et nitid rekonstruksjonsarbeid har gitt oss mange fantastiske figurer. Verdens åttende underverk er et underlig vitnesbyrd fra fortiden. Når man en gang finner ut hvordan man skal grave frem keiserens eget gravkammer regner man med at det vil bli verdens niende underverk.