Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 10: Restaurant på kinesisk

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Mon, April 13, 2009 22:07:58

I dag har vi hatt en transportetappe, med fly nordvestover fra Changsha til Xian; Vestfreden, en gammel hovedstad. Her skal vi blant annet få se verdens åttende underverk: Terakotta-hæren. Det blir nok neste kapittel.

Jeg tenkte derimot å si noen ord om hva slags servering vi har fått. Vi har nemlig i dag spist på verdens største resturant, som dere kan se av bildene (jeg ser at jeg trenger å ta noen nærbilder av de forskjellige rettene). Den var helt gigantisk med hus og rom i alle bauer og kanter, og med kjøkkenet i midten av det hele.

Frokost spiser vi jo på hotellene, og der kan man jo velge både det ene og det andre, både vestlig og østlig. Men lunsj og middag spiser vi oftest felles, og da er det vår guide som har plukket ut stedene og menyen. Uten unntak har vi blitt plassert rundt store nimannsbord med snurreplate i midten. Små tallerkener, tekopp, pinner og risskål foran oss. Vi får alltid ris og te, og valget mellom Cola, Sprite eller øl.

Så kommer rettene på bordet, en etter en. De kan variere noe fra sted til sted, men lokale varianter og mer eller mindre krydret. Men stort sett er det mye lettkokte eller syltede grønnsaker av mange slag, noe fisk, noe svinekjøtt, noe kylling, nudler, ”tofu” i en eller annen form og en eller annen suppe. Ofte rundes måltidet av med litt frukt.

De fleste på turen smaker på det meste og liker det meste. Noen synes nok det er litt rare smaker og litt rart å ikke få en ”skikkelig porsjon”. Men vi spiser oss mette og det er aller mest godlyder rundt bordet.

Selv trives jeg veldig godt med maten, selv om jeg styrer unna det sterkeste. Jeg synes det er flott å nippe litt til mange forskjellige retter, og spesielt at det er så mange grønnsaker i forskjellige tilberedelser. Vi har nok noe å lære av det østlige kjøkken når det gjelder balansen mellom kjøtt og grønnsaker…