Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 8: Yiyang, Taohwalun

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Sat, April 11, 2009 19:07:17

Disse to kinesiske stedsnavnene skulle få det til å ringe noen bjeller hos Kinainteresserte misjonsvenner. Hvis noe kan kalles et senter for NMS misjonsvirksomhet i Kina fra 1902-1951, så er det Taohwalun, ”Ferskenblomsthøyden”. Her ble det grunnlagt misjonsstasjoner, menigheter og kirker som finnes den dag i dag. Her anla NMS-misjonæren Jørgen Edvin Nilssen et sykehus som i dag er byen Yiyangs største. Her startet NMS-misjonæren Arthur Hertzberg en middelskole som ble svært betydningsfull for byen og som i dag er blitt en videregående skole med 4300 elever. Her ble det drevet skole for norske misjonærbarn. Her fant noen av misjonærene og misjonærbarn sitt siste hvilested.

Ingen av oss som var på besøk der i dag har i nevneverdig grad bidratt til noe av dette. Men vi ble allikevel gjenstand for menighetens takknemlighet og ble gjort svært mye stas på. Vi ble møtt av trommekorps og syngende kvinner. Vi hadde fellesskap i den gamle kirka og fikk se det falleferdige misjonærhuset under oppussing. Vi ble vist den nye kirka (innvielse i november 2009) i Taohwalun og ba sammen for den. Vi fikk se det nye sykehuset og den flotte skolen. Og så avduket vi sammen en navneplate over de misjonærene som døde i Kina og fant sin grav der. To av gravene er der ennå, resten er borte, under høyhus og veier. Men nå har de fått et varig minnesmerke.