Kinatur

Kinatur

Vi er på Tur!

Fra det Norske misjonsselskap Region Stavanger er vi fire heldige som har fått en tur til Kina! Bli med oss på turen som varer fra 3.-18. april 2009.

Du kan skrive en kommentar, eller du kan sende meg en mail.

Dag 6: Kanaldistriktet

Inntrykk fra turenPosted by Lars Sigurd Thu, April 09, 2009 22:56:59

Området mellom Shanghai og Nanjing karakteriseres med sine mange kanaler, den største av dem den store kinesiske kanal som går helt fra byen Hanzhou sør for Shanghai like til Beijing i nord. Kanalen ble påbegynt i mange små deler allerede 500 f.kr., deler som ble satt sammen på 600-tallet. Under Ming-dynastiet ble kanalen fullført helt frem til Beijing. Man kan jo forestille seg den betydningen en slik innlandskanal har hatt.

Men dette skulle handle om kanalbyer, og mange av byene vest for Shanghai er som Kinas Venezia, gjennomskåret av vannveier og overstrødd med maleriske broer. Byer som Suzhou som vi var i i går, er innhentet av utviklingen og vannveiene har fått mindre å si. Vi fikk en motorisert kanaltur i Suzhou (2 av bildene), men det var sant og si ikke i nærheten av den pittoreske Zhouzhuang. Her må man betale bare for å komme inn i byen, men det er vel verdt det. For litt driks begynte kanalbåtføreren vår å synge folkesanger. Aldeles stemningsfullt.