Kristins blogg

Kristins blogg

Turist i Hangzhou

Kina november 2012Posted by Kristin Sun, November 18, 2012 00:24:54

Idag har jeg vært turist i Hangzhou. Universitetet arrangerte båttur på The Grand Canal, sannsynligvis den lengste og eldste menneskekonstruerte kanal i verden. Kanalen starter i Beijing i nord og ender opp i Hangzhou i sør. Den er 1 794 km lang og forbinder fem store elvene i Kina: Haihe, den gule floden, Huai, Yamgtze og Qiantang. Kanalen ble påbegynt i år 500 fKr og ferdig i løpet av Sui-dynastiet (518-618).

Etter båtturen var vi på et museum og så på utstillinger om paraplyer/rarasoller, kniver og sakser. Også dette var interessant!

Ettermiddagen og kvelden tilbrakte jeg ved Hangzhous store tursitattraksjon, the Western lake, som ble UNESCO fredet i 2011. Konferansen var da formelt avsluttet, men jeg var så heldig å ha selskap med Marina Xiojing Wang fra Universitetet i Edinburg. Hun har nylig avsluttet en doktorgrad som handler om den økumeniske bevegelsen i Kina på tidlig 1900-tall, og vil etter jul flytte til Hong Kong hvor hun har fått en undervisnings- og forskningsstilling. I henne hadde jeg både tolk og leksikon og en svært interessant samtalepartner.

(Jeg skulle gjerne lagt ut flere bilder fra denne siste dagen her, men sliter med å få lastet dem opp.)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.