Kristins blogg

Kristins blogg

Misjonsarkivet presentert i Kina

Kina november 2012Posted by Kristin Thu, November 15, 2012 15:48:00

Da er jeg ferdig med mitt konferanseinnlegg. Hvis noen lurer på hva jeg pratet om, så presenterte jeg for det første, Det Norske Misjonsselskaps arbeid i Hunan-provinsen i perioden 1902-1951. For det andre beskrev jeg arkivmateriale relatert til den kristne kirke i Hunan, tilgjengelig i Misjonsarkivet i Stavanger. Jeg viste et utvalg av fotografier, men også eksempler på annet kinesisk arkivmateriale som eiendomsskjøter og kirkebøker.

Jeg fikk mange spørsmål etter presentasjonen. Spesielt var det stor interesse for de 99 kirkebøkene fra ulike menigheter i Hunan: www.mhs.no/arkiv/article?247 Ikke overraskende viser dette seg å være et nokså unikt kildemateriale. Det var derfor hyggelig å kunne meddele at Statsarkivet har sagt ja til å assistere oss i arbeidet med å digitalisere kirkebøkene fra Kina, og at dette arbeidet snart vil komme igang.

Det er i det hele tatt veldig hyggelig å være her. Jeg føler meg så velkommen, selv om jeg hverken snakker kinesisk eller er sinolog. Folk er begeistret over at en norsk institusjon nå ønsker å bidra til at kunnskapen om kinesisk kirkehistorie, og om kinesisk-vestlige interkulturelle relasjoner, øker.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.