Kristins blogg

Kristins blogg

På plass i Hangzhou

Kina november 2012Posted by Kristin Wed, November 14, 2012 03:37:05

Da er jeg landet i Hangzhou! Jeg ble møtt på flyplassen av en smilende kinesisk jente, Ivy, som viste seg å være PhD-student i engelsk litteratur. Hun bestilte taxi og fulgte meg helt frem til hotellet. Hotellet (Zijingang International Hotel, www.zjghotel.com.cn) er femstjerners og ligger i gangavstand fra universitet hvor konferansen skal foregå. Jeg havnet i 14. etasje. Her har jeg det veldig bra, med flott bad og god arbeidsplass m/ internett. Bildene viser utsikten fra hotellrommet mitt.

Ivo og professor Hong Shen tok meg med til lunsj på en restaurant som var drevet av lokale bondelag og kjent for gode grønnsaker og råvarer. Alt smakte godt! Spesielt tofu-rettene.

Hong Shen er ansatt ved Institutt for engelsk litteratur, School of International Studies, Zhejiang University (www.sisins.zju.edu.cn/litterature/Elndex.asp). I tillegg til engelsk, er misjonshistorie i Kina hans interessefelt. Han leder et forskningsprosjekt om dette og har flere PhD-studenter som jobber med emnet kristen misjon. Prosjektet er støttet av det kinesiske kunnskapsdepartementet. Hong Shen har gitt ut flere bøker om misjonærfotografier, og han viste stor interesse for de eksempler på fotografier fra vårt Kina-arkiv som jeg hadde med. Ellers jobbet han og hans studenter systematisk med å kartlegge all misjon og alle misjonærer som hadde vært i Kina. Målet var å publisere dette i en nettversjon, først på kinesisk og senere på engelsk. Også av den grunn var han svært interessert i det jeg hadde å fortelle om norske lutherske misjonsorganisasjoner, en historie som var mer eller mindre ukjent for han.


  • Comments(0)//kblogg.tjelle.org/#post21