Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

London på én dag

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Thu, October 09, 2008 04:49:09

Tur til London helt alene!

Tog fra Cambridge tar ca en time inn til Kings Cross Station litt nord i London. Der kjøpte jeg lommekart og dagsbillett til undergrunnen. Neste stopp: Leicester Square. Hadde en liten tanke om jeg kanskje skulle gå på en musical, og da er dette stedet. Men jeg bestemte meg for å heller vandre rundt i London med kamera uten å kjøpe noen billetter. Og det gikk jo helt fint!Blog ImageBlog Image

Gikk i feil retning (man blir litt surrete når man kommer opp fra undergrunnen...smiley) og tok derfor banen igjen til Charing Cross for å se på Trafalgar Square.Blog ImageBlog Image

Gikk til fots mot Buckingham Palace og oppdaget St. James's Park, aldeles nydelig og været var jo heller ikke så verst, da. Kjøpte med meg sandwiches og en Ginger Ale for å spise lunch med Her Majesty.

Spaserte tilbake gjennom parken (fremdeles nydelig) i retning Westminister. Westminister Abby var en åpenbaring! For en vakker kirke! Jeg gikk ikke inn, men bestemte meg for å komme tilbake til Evening prayer.Blog ImageBlog Image

Etter å ha kost meg litt med Houses of Parliament og Big Ben, hoppet jeg på undergrunnen igjen og dro til London Bridge. Som ikke var så mye å se på, bortsett fra at området derifra og mot Tower bridge var fullt av moderne, spennende arkitektur. Tower Bridge og The Tower var jo derimot flott, og jeg hadde nesten kjøpt en billett inn til Tower of London, men det ble et nytt sandwich fra Subway i stedet. På dette tidspunktet sviktet batteriet i kameraet (jeg hadde glemt å lade det før jeg dro...smiley), men det gjorde ikke så mye, for jeg begynte å bli litt lei av å knipse...Blog ImageBlog Image

Ned i undergrunnen igjen for å rekke tilbake til Evening Prayer i Westminister Abbey. Ikke verst! Nå følte jeg meg egentlig ferdig med London-dagen, men jeg måtte drøye det litt fordi jeg hadde rimelig retur-billett som bare kunne brukes utenom rushet. Tok meg derfor tilbake til Leicester Square og fant en Starbucks og feilbestilte så jeg satt med en Frappuchino iskaffe-shake i stedet for varm kaffe. Men, men...

Undergrunn til King's Cross og tog hjem. Dett var dett!

  • Comments(5)//blogg.tjelle.org/#post22

Student-liv

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Mon, October 06, 2008 19:08:48

Det er veldig hyggelig å tilbringe tid sammen med studentene her og bli litt kjent med de. Noen unge, andre med yrkeskarrierer bak seg. De har til felles at de ønsker å bruke livet sitt i en meningsfull tjeneste for Gud.

På Ridley legges det opp til et fast bønneliv med både morgen- og kveldsbønn, og det er forventet at studentene deltar aktivt. Mandag og fredag er morgenbønnen i "staircases", altså de oppgangene som vi bor i. De studentene som bor utenfor skolen er allikevel en del av en "staircase". Jeg bor i F og er følgelig en del av det gruppefellesskapet på ca 15-20 studenter og lærere som møtes to ganger i uka.

Ellers er måltidene faste punkter for meg, med frokost, lunch og "supper". Ingenting å klage på så langt, selv om jeg jo savner litt grovt brød og pålegg til frokost, og noe annet enn pulverkaffe... Jeg får ta en tur til Starbucks om ikke så lenge!

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post21

Cambridge, elv, college, kirker

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Sat, October 04, 2008 22:22:31

Jeg har hatt meg et par spaserturer i området rundt Ridley Hall og i Cambridge sentrum. Byen er vakker og sjarmerende; på typisk britisk vis har de greid å ta vare på de tradisjonsrike bygningene. Sentrum er omkranset av elven Cam, og større og mindre colleger og kirker ligger strødd innenfor et relativt lite område. Noen av kirkene er ikke lenger i bruk, ser det ut til, men de holdes allikevel noenlunde i stand, i alle fall sett utenfra.

Noen bilder for å gi et lite inntrykk fra Cambridge:

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post20

Ridley Hall, Cambridge

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Fri, October 03, 2008 21:31:28

Da er jeg vel fremme i Cambridge, installert på et gjesterom på colleget Ridley Hall, og nå også linket opp til Cambridge University sitt nettverk. Alt er såre vel!

Det er inntrykksfullt å komme til et nytt sted, og jeg kjenner at det er mange av førsteinntrykkene som jeg gleder meg til å utforske nærmere. Men bare som et lite eksempel må jeg si at mottagelsen hefr ved Ridley Hall har vært varm og inkluderende. Det er tydelig at de legger opp til å bygge "fellowship", fellesskap her ved colleget, og både lærere, stab og studenter er ivrige etter å inkludere også meg som bare skal være her i to uker. Hjelpsomhet, gjestfrihet, vennlighet. Bare noen av ordene som jeg tenker på sånn umiddelbart.

Så skal jeg eller skrive mer siden om litt av hvert!

  • Comments(2)//blogg.tjelle.org/#post19

Slutt

JapanturPosted by Lars Sigurd Tue, August 19, 2008 14:45:46

I skrivende stund er vi i grunnen klar for å reise hjem til Norge. De siste to dagene har vært relativt rolige. Nå er det støvsugeren og koffertene som rår.

Mandag kveld var vi invitert ut med Hamamoto-san, et japansk ektepar som jeg vidde i Norge (!) for to år siden. Det ble en veldig hyggelig kveld med kinesisk mat. I kveld vil venner i Rokko igjen stelle i stand måltid for oss her i kirken. De er så snille!

Så nå er det ugjenkallelig slutt. Flyet går klokken 10 japansk tid i morgen formiddag, så vi må opp i 6-tiden for å komme oss til flyplassen i tide. Så er det bare å innrette seg i trange flyseter i en 12 timers tid, dra håndbagasje og unger rundt på en europeisk flyplass (Frankfurt) noen timer, før vi setter oss på fly til Norge med en ganske god forvissning om at min kjære svigerfar husker å hente oss på Sola seint onsdag kveld.

Sayonara!

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post18

Gudstjeneste i Rokko

JapanturPosted by Lars Sigurd Sun, August 17, 2008 21:32:13

Igjen ha det vært søndag og full kirkedag for oss her i Rokko. Det er veldig kjekt å se at menigheten lever og sprudler og er på vei fremover. I gudstjenesten tok vi en liten gjenoppliving av gruppen "Hav" som vi hadde mens vi bodde her. Vi sang to sanger og syntes selv at vi var veldig flinke...Blog Image

Etter gudstjenesten hadde de i dag gjort i stand et klassisk "Ai-san-kai", et måtid hvor alle tar med litt og deler. Og du verden det var mange gode retter å kose seg med, mye mer enn det går an å nevne. Så får bildene tale:

Og nå er jeg spent på om jeg får til å vise dere en liten videosnutt fra gudstjenesten i Rokko i dag:

Det er lettere å si farvel til menigheten denne gangen enn forrige gang. Selvsagt fordi vi ikke har så dype røtter her som skal rykkes opp en gang til, men også fordi vi nå vet at det går jo an å møtes igjen. Så får vi se når det blir...

  • Comments(2)//blogg.tjelle.org/#post17

På gamle stier

JapanturPosted by Lars Sigurd Sat, August 16, 2008 21:16:08

Hele denne turen vår er i grunnen en gjenopplevelse av gamle minner, en oppfrisking av den tiden vi hadde her, en tur på gamle stier.Blog Image

Vi har ikke lagt inn noen nye sprell; det får vente til en eventuell neste gang. Det var derfor ikke overraskende at når Kristin og Lars Sigurd tok turen til Kyoto, var det for å gå sånn omtrent den samme veien som Kristin har gått mange ganger før. Det er nemlig hun som er Kyoto-"eksperten" i familien og som alltid har tatt med seg besøkende og andre interesserte på Kyoto-tur.

Det var Kiomizu-dera og Maruyama-koen og de koselige handlegatene i mellom som var hovedruta, pluss en liten tur innom Maiko-strøket Gion til slutt. Nå begynte det å regne på lørdagsturen vår (det har forøvrig nesten ikke falt en dråpe under hele Japan-oppholdet), så vi brukte ikke så mye tid på Gion, men en Maiko så vi da i forbifarten...

Vi lar Kristins nyinnkjøpte kamera tale i denne anledning:

Som dere skjønner av bilder og tekst, var dette en dag i tosomhet for ekteparet Tjelle. Ungene styrte seg selv i Kobe og traff Urstad-ungene ved Oji Pool i Kobe (se et av de første blogginnleggene fra Japanturen).

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post16

Universal Studios Japan

JapanturPosted by Lars Sigurd Sat, August 16, 2008 20:49:02

- en heldagsstudie i fuktighet!

Nå var det ikke først og fremst åpningsshowet fra Waterworld som ga meg inspirasjon til den megetsigende innledningssetningen. Heller ikke den kjekkeste turen, nemlig tømmerrenne i Jurassic Park stil. Paraden med vannspruting på publikum var nok heller med på å inspirere, også den siste turen som Marie og jeg tok, nemlig Snoopy-sklia i gummibåt som i den siste svingen fikk en solid dose vann oppi seg... Men aller mest var det fuktigheten innenfra. Alt som kom utenfra var bare "krydder".

Og med det forsøker jeg vel å si at det var varmt. Steike varmt. Og kø. Overalt. USJ er altså en fornøyelsespark, for de som ikke har tatt den ennå. Vi gikk litt rundt for å se om det ikke var noen av turene som i alle fall hadde mindre enn 1 times kø, men det var det ikke...smiley

Jaja, nå skal ikke jeg svartmale situasjonen, for vi koste oss jo faktisk også. Og vi visste jo egentlig at det var slik det ville bli. Vi har faktisk erfaring fra Tokyo Disneyland i august under "obon" (den viktigste ferieuken om sommeren), og det var i grunnen som forventet. Vi måtte bare bite i det fuktige eplet, stille oss i kø og gjøre det beste ut av det.

  • Comments(0)//blogg.tjelle.org/#post15
Next »