Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

Litt om NLA

JapanturPosted by Lars Sigurd Fri, August 08, 2008 22:19:40

Selve stedet Nojiri er kanskje verdt en liten forklaring; det er altså en hyttelandsby for utlendinger, opprettet i 1923 av noen misjonærer som gikk sammen om å opprette en spesiell stiftelse (etter hva jeg har hørt et det bare én tilsvarende i Japan, og organisasjonsformen ansees som utdatert) og kjøpe et stykke land ved innsjøen Nojiriko. Etterhvert har det blitt ca 200 hytter i rustikk standard, bebodd av amerikanere, skandinaver, og i nyere tid endel japanere og blandingsfamilier.

Nojiri Lake Association (NLA) har en mengde lover, regler og vedtekter om hvem som kan kjøpe hytter (bli medlemmer), hva man må gjøre som medlem og hvordan priser etc fastsettes. Kort fortalt har målsettingen vært å skape et naturnært, kristent feriemiljø for misjonærer i Japan.

Denne målsettingen er under angrep fra flere hold:
- antallet misjonærer og dermed mulige medlemmer er synkende.
- dette fører til økt innslag av andre medlemmer med ikke nødvendigvis like målsettinger
- kravene til bekvemmelighet og fasiliteter øker
- prisene øker (vanskeligere for misjonærer å bli medlemmer)
bare for å nevne noe.

For noen år siden da jeg selv var medlem og bodde her, ville jeg nok ikke sagt dette, men nå sier jeg at tiden er inne for NLA å revurdere sine målsettinger og åpne opp for en ny tid. Man må se virkeligheten i øynene. Det er ikke sikkert man må gi slipp på hele atmosfæren selv om man moderniser og slipper nye impulser inn. Men det er forståelig at man stritter imot, for det er virkelig en unik atmosfære og en naturperle som er vel verdt å bevare. Spørsmålet er hvordan man skal bevare det hele...Blog Image

Bildet er fra den tradisjonsrike "Talent night" og viser 80 år gamle Lardner Moore fremføre 'Old man river', som alltid...

  • Comments(0)//blogg.tjelle.org/#post9