Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

Deilige dager på Nojiri

JapanturPosted by Lars Sigurd Wed, August 06, 2008 20:38:24

Vi er vel fremme etter en lang men koselig biltur fra Kobe til Nagano, nærmere bestemt Nojiriko, mange misjonærers hyttelandsby i Japan siden 1923. Hyttene er gamle og rustikke, komforten er så som så, og skitten og insektene er en del av opplevelsen. Men fremfor alt snakker vi om deilig, avkjølt Japansk fjelluft, bading i innsjøen og et internasjonalt miljø.Blog Image

Vi bor i Orlaug Fukuzawa's hytte, og hun hadde virkelig stått på for å gjøre klar til vi kom. Hun hadde ikke fått brukt hytta skikkelig på noen sesonger, og da går det som det må i et varmt, fuktig klima om sommeren og store snømengder om vinteren. Men på en uke hadde hun hatt storrengjøring, ryddet ut masse gammelt hun ikke ville ha lenger, og beiset og lakket så alt var helt "pika pika" (=skinnende). Takk, Orlaug! Jeg tenker også hyttens første eier Thomas P. Randulff vil nikke anerkjennende til desse bildene (ja ett er av leiebilen, altså...):

Allerede første dagen kjente jeg hvordan feriefølelsen virkelig la seg over meg. I Kobe bevarte vi den litt travle by-stilen, men her oppe går alt litt saktere og ting er ikke så nøye. Herlig!

  • Comments(2)//blogg.tjelle.org/#post7