Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

Begivenhetsrik helg

JapanturPosted by Lars Sigurd Sun, August 03, 2008 20:16:26

Det skjer mye og vi holder godt tempo, selv om varmen er ganske til å bli svett av... Vi kan jo ta det dag for dag:

Lørdag
Vi tok turen ut til Rokko Island for å se på gamle skoletomter. Den Norske skolen er revet og tomten solgt til naboen Canadian Academy, som har bygd et flott nytt bygg med barnehage og treningssenter i. Litt rart å se at alt vi kjente så godt var vekke, men ikke så ille som noen av oss hadde fryktet. Livet går jo videre, og hva skal man med en Norsk skole uten norske barn?

Etter et godt måltid på Sazeria (en italiensk resturant hvor hovedkvaliteten er "drink-bar"), satte vi kursen mot sentrum av Kobe, Sannomiya, og handlegaten Senta-gai. Det skulle være fyrverkeri i byen om kvelden, og sentrum bar preg av dette, med massevis av ungdommer kledd i yukata (en sommer-kimono). Vi rakk allikevel å kjøpe ny Nintendo DS til Marie, noe hun har spart til og ønsket seg.

Så hadde vi avtale med Tomo-chan; hun ville følge oss til dette fyrverkeriet. Godt å ha en ung guide i mylderet, og det var virkelig kjekt å få være med på en slik sommer-happening. I følge online aviser var det ca 210000 mennesker som så det hele, og selv om ikke alle stod på samme piren som oss, kunne det nesten føles slik. Og med så mange unge, øldrikkende mennesker er det ikke mindre enn imponerende hvor rolig alt går for seg. Alle satt fint på bakken og koste seg i forkant med matpakke og drikke, flyttet seg litt så flere skulle få plass, alle ble fint sittende da fyrverkeriet begynte, slik at flest mulig skulle få se. Og alle reiser seg og går rolig hjem, tålmodige i trengselen. Ingen dytter eller sniker eller kjefter. Man vet at dette tar tid og at man bare må innordne seg... Virkelig en opplevelse.Blog Image

Søndag
Det er jo spesielt å være tilbake i menigheten vi har vært i i 6 år. Det var så mange å hilse på, så mange som var glade for å se oss, så mange gode håndtrykk. Vi koste oss både på søndagsskolen og på gudstjenesten for de voksne. Det er ikke allverden som har endret seg. Noen nye mennesker, noen vi ikke ser. Litt andre salmer og en japansk prest som sikkert prekte bedre enn jeg noensinne gjorde på japansk... Men mye var egentlig ved det samme, i positiv forstand. Det er en god stemning i menigheten, og når vi før nattverden reiste oss for å hilse hverandre med fredshilsen, ble det det gode, hellige kaoset som jeg setter så pris på, masse smilende mennesker som gir hverandre "Guds Fred".

I gleden over å være tilstede igjen glemte jeg helt å ta med meg kamera, så bilder fra denne seansen får vi se om vi greier å få annen steds fra...

I ettermiddag har vi møtt familien Urstad som også er på tur hit. Koselig å møte gamle venner på gamle tomter, selv om parken vi møttes i desverre hadde mistet alle de gamle, pyramideformede lekestativene og den supre sklia som ungene hadde det så kjekt i. Det hadde visst vært en ulykke for noen år siden som gjorde at de måtte vekk...Blog Image

Maria Urstad har forøvrig sin egen blogg som er artig å se på.

I morgen reiser vi med leiebil til Nojiri. Leiebilen er en Honda StepWagon, en kjekk liten kassebil som desverre ikke finnes i Norge. Vi reiser sammen med Urstad. Så får vi se hvor lang tid det går før jeg får lagt inn mer på bloggen. Til da: Sayonara!

  • Comments(2)//blogg.tjelle.org/#post6