Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

Minnerik avslutning

JapanturPosted by Lars Sigurd Sun, August 10, 2008 18:19:26

Oppholdet på Nojiri er over, og i skrivende stund sitter jeg på kirkekontoret i Rokko og småsvetter i kveldsluften. I dag søndag har vi reist milene fra Nojiri tilbake til Kobe. Det gikk greit og ganske raskt.

Men tilbake til Nojiri; jeg hadde bare lyst å fortelle om en flott avslutning på fjellferien vår. Vi dro sammen med familien Urstad til Tsubame, en liten landsby langt oppe i fjellsiden på Myoko-fjellet. Hele landsbyen er tuftet på utnyttelsen av en varm kilde, og små hospitser med egne bad ligger langs den knapt hundre meter lange gaten. Men litt over landsbyen, ti minutters gange innover i dalen finnes det samme kildevannet 'in natura'. Et lite utebasseng med melkehvitt svovelvann har vært misjonærenes spesielle Nojiri-opplevelse i mange år.

Her er det tradisjonelt nakenbading som gjelder, men blygheten har nådd også Tsubame i de Japanske alper, og nå er det stort sett menn som lar klærne falle og venter forgjeves på at også damene skal følge eksempelet. Når så to familier med utlendinger dukker opp og bassenget er omkranset av 10-15 nakne japanske menn, kan man si at det ble en noe spesiell stemning. Men damene "våre" møtte heldigvis forberedt og tok på seg anstendig badetøy. Det var bare vi mannfolk som gav oss nakenheten i vold. Deilig!Blog Image

Elva renner like ved, og som alltid måtte vi ha oss et forfriskende elvebad. En spesiell og morsom opplevelse som våre to familier nok vil holde på lenge!Blog Image

Etter Tsubame kjørte vi et lite stykke ned fjellsiden til Akakura, hvor vi igjen fant veien til et bad. Her hadde ungene vært før og visste å sette pris på "sklie-onsen". Du skulle tro vi hadde nok av bading etterhvert... smiley.

  • Comments(4)//blogg.tjelle.org/#post11