Tjelles reiseblogg

Tjelles reiseblogg

Reisebloggen

...er opprettet med tanke på noen nært forestående reiser: Til Japan med hele familien i august 2008, til Cambridge to uker høsten 2008, og til Kina i påsken 2009.

Det er veldig kjekt med alle som legger inn en kommentar og på den måten viser at de har lest bloggen! Fortsett med det!

London på én dag

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Thu, October 09, 2008 04:49:09

Tur til London helt alene!

Tog fra Cambridge tar ca en time inn til Kings Cross Station litt nord i London. Der kjøpte jeg lommekart og dagsbillett til undergrunnen. Neste stopp: Leicester Square. Hadde en liten tanke om jeg kanskje skulle gå på en musical, og da er dette stedet. Men jeg bestemte meg for å heller vandre rundt i London med kamera uten å kjøpe noen billetter. Og det gikk jo helt fint!Blog ImageBlog Image

Gikk i feil retning (man blir litt surrete når man kommer opp fra undergrunnen...smiley) og tok derfor banen igjen til Charing Cross for å se på Trafalgar Square.Blog ImageBlog Image

Gikk til fots mot Buckingham Palace og oppdaget St. James's Park, aldeles nydelig og været var jo heller ikke så verst, da. Kjøpte med meg sandwiches og en Ginger Ale for å spise lunch med Her Majesty.

Spaserte tilbake gjennom parken (fremdeles nydelig) i retning Westminister. Westminister Abby var en åpenbaring! For en vakker kirke! Jeg gikk ikke inn, men bestemte meg for å komme tilbake til Evening prayer.Blog ImageBlog Image

Etter å ha kost meg litt med Houses of Parliament og Big Ben, hoppet jeg på undergrunnen igjen og dro til London Bridge. Som ikke var så mye å se på, bortsett fra at området derifra og mot Tower bridge var fullt av moderne, spennende arkitektur. Tower Bridge og The Tower var jo derimot flott, og jeg hadde nesten kjøpt en billett inn til Tower of London, men det ble et nytt sandwich fra Subway i stedet. På dette tidspunktet sviktet batteriet i kameraet (jeg hadde glemt å lade det før jeg dro...smiley), men det gjorde ikke så mye, for jeg begynte å bli litt lei av å knipse...Blog ImageBlog Image

Ned i undergrunnen igjen for å rekke tilbake til Evening Prayer i Westminister Abbey. Ikke verst! Nå følte jeg meg egentlig ferdig med London-dagen, men jeg måtte drøye det litt fordi jeg hadde rimelig retur-billett som bare kunne brukes utenom rushet. Tok meg derfor tilbake til Leicester Square og fant en Starbucks og feilbestilte så jeg satt med en Frappuchino iskaffe-shake i stedet for varm kaffe. Men, men...

Undergrunn til King's Cross og tog hjem. Dett var dett!

  • Comments(5)//blogg.tjelle.org/#post22

Student-liv

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Mon, October 06, 2008 19:08:48

Det er veldig hyggelig å tilbringe tid sammen med studentene her og bli litt kjent med de. Noen unge, andre med yrkeskarrierer bak seg. De har til felles at de ønsker å bruke livet sitt i en meningsfull tjeneste for Gud.

På Ridley legges det opp til et fast bønneliv med både morgen- og kveldsbønn, og det er forventet at studentene deltar aktivt. Mandag og fredag er morgenbønnen i "staircases", altså de oppgangene som vi bor i. De studentene som bor utenfor skolen er allikevel en del av en "staircase". Jeg bor i F og er følgelig en del av det gruppefellesskapet på ca 15-20 studenter og lærere som møtes to ganger i uka.

Ellers er måltidene faste punkter for meg, med frokost, lunch og "supper". Ingenting å klage på så langt, selv om jeg jo savner litt grovt brød og pålegg til frokost, og noe annet enn pulverkaffe... Jeg får ta en tur til Starbucks om ikke så lenge!

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post21

Cambridge, elv, college, kirker

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Sat, October 04, 2008 22:22:31

Jeg har hatt meg et par spaserturer i området rundt Ridley Hall og i Cambridge sentrum. Byen er vakker og sjarmerende; på typisk britisk vis har de greid å ta vare på de tradisjonsrike bygningene. Sentrum er omkranset av elven Cam, og større og mindre colleger og kirker ligger strødd innenfor et relativt lite område. Noen av kirkene er ikke lenger i bruk, ser det ut til, men de holdes allikevel noenlunde i stand, i alle fall sett utenfra.

Noen bilder for å gi et lite inntrykk fra Cambridge:

  • Comments(1)//blogg.tjelle.org/#post20

Ridley Hall, Cambridge

Cambridge oktober 2008Posted by Lars Sigurd Fri, October 03, 2008 21:31:28

Da er jeg vel fremme i Cambridge, installert på et gjesterom på colleget Ridley Hall, og nå også linket opp til Cambridge University sitt nettverk. Alt er såre vel!

Det er inntrykksfullt å komme til et nytt sted, og jeg kjenner at det er mange av førsteinntrykkene som jeg gleder meg til å utforske nærmere. Men bare som et lite eksempel må jeg si at mottagelsen hefr ved Ridley Hall har vært varm og inkluderende. Det er tydelig at de legger opp til å bygge "fellowship", fellesskap her ved colleget, og både lærere, stab og studenter er ivrige etter å inkludere også meg som bare skal være her i to uker. Hjelpsomhet, gjestfrihet, vennlighet. Bare noen av ordene som jeg tenker på sånn umiddelbart.

Så skal jeg eller skrive mer siden om litt av hvert!

  • Comments(2)//blogg.tjelle.org/#post19